Na een uitgebreide anamnese en kinesitherapeutisch onderzoek afhankelijk van uw klachten wordt een individueel behandelplan opgesteld dat verder wordt aangepast afhankelijk van de evolutie. Hier worden verschillende technieken gebruikt zoals actieve en passieve mobilisaties, stretching, stabilisatietraining, krachttraining, enz. Indien nodig worden er thuisoefeningen meegegeven om de patiënt zo onafhankelijk mogelijk te maken.
Na een operatie van een gewrichtsaandoening (vb. knie- of heupprothese, schouderoperaties, …), spierletsels (vb. kruisbandruptuur, rotator cuffhechting, …), lymfechirurgie, enz.
Na een letsel aan de hersenen, het ruggemerg of de zenuwen. Vb. CVA, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, polyneuropathie, … .
Specifieke oefeningen voor oudere patiënten bij gang- en evenwichtsproblemen.
Bij aandoeningen zoals chronische bronchitis, COPD, pre- en postoperatief, … .
Dit is een effectieve onderzoeks- en behandelmethode bij pijn aan de wervelkolom en ledematen. Ze is ontwikkeld door Robin Mc Kenzie uit Nieuw-Zeeland. Na een anamnese en onderzoek krijgt u specifieke oefeningen en advies over houdingen en bewegingen die u dagelijks thuis moet uitvoeren. Mc Kenzie Therapie wordt ingezet bij o.a. hernia, lumbago, nekpijn, uitstralingspijnen, … .
Deze methode werd ontwikkeld door orthopedisch chirurg Dr. James Cyriax om een specifieke diagnose en behandeling van weke-delenletsels van het bewegingsapparaat te stellen. Hier wordt gebruik gemaakt van diepe dwarse frictie, manipulatie, mobilisatie en tractie. Deze methode is doeltreffend bij gewrichtsletsels (vb. verstuiking, meniscusletsel, … ) en bij spierletsels (vb. spierscheur, peesontsteking, … )
Dit is een training van de rompstabiliteit. De core omvat de dieperliggende buik-en rugspieren die de wervelkolom, het bekken en de schouders met elkaar verbinden. Door het trainen van de core kan je lage rugklachten verminderen, soepeler bewegen en heb je minder kans op blessures. Deze training wordt vaak in combinatie met andere therapieën gegeven.
Via individuele begeleiding kan je werken aan je algemene gezondheid. Er worden oefeningen op maat aangeboden en onder controle uitgevoerd. Hiervoor kan U gebruik maken van een uitgebreid gamma aan fitnesstoestellen (crosstrainer, loopband, trekapparaat, hometrainer en spinningfiets) en oefenmateriaal (TheraBands, krachtbal, Flowin, Spinefitter, gewichten en halters, … ).
Dit is een behandeltechniek die gericht is op het uitschakelen van triggerpoints. Dit zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen, waardoor ze bewegingsbeperking, stijfheid en pijnklachten kunnen veroorzaken. Hierbij wordt een zeer dunne naald in het triggerpoint geprikt waardoor de spier even samentrekt en vervolgens beter ontspant. Na de behandeling kan de spier wat stijf aanvoelen, maar dat is meestal van korte duur. Deze methode is effectief bij klachten van stijve spieren, tenniselleboog, pijnlijke nekspieren, hoofdpijn, … .
In mijn praktijk kan u ook terecht voor een ontspannende warmtetherapie. De belangrijkste effecten zijn het ontspannen van de spieren en de versoepeling van de gewrichten. Hierdoor zal u minder pijn ervaren en vlotter kunnen bewegen. Infraroodtherapie is effectief bij reumatoïde artritis.